موفقیت محققان جهاد دانشگاهی در راستای تولید آنتی‌بادی‌های منوکلونال

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]

[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92051508316
سه‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۷:۳۴



رییس پژوهشکده نانو بیوتکنولوژی پژوهشگاه ابن‌سینای جهاد دانشگاهی از دستیابی محققان این پژوهشگاه به تولید ستون پروتئین A خبر داد که امکان تخلیص ایمونوگلوبولین‌های پلی‌کلونال و منوکلونال با درجه خلوص بالا را به صورت آسان، بسیار سریع و کارآمد با قیمت بسیار ارزان فراهم می‌کند.

دکتر امیرحسن زرنانی در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این مطلب گفت:‌امروزه طیف وسیعی از آنتی‌بادی‌های منوکلونال در دنیا تولید می‌شوند که به سبب نقش آنها در درمان بسیاری از بیماری‌ها به خصوص سرطان و بیماری‌های خود ایمنی توجه خاصی به آنها شده است. از سوی دیگر به سبب استفاده از آنها در بخش کلینیک و درمان توجه زیادی به خلوص بالای این آنتی‌بادی‌ها می‌شود.

وی افزود: از آنجایی که در پروسه خلوص یک پروتئین نیاز به روش ساده، سریع و آسان است، استفاده از ستون‌های تمایلی یا affinity بسیار کارآمد خواهد بود. همچنین به سبب میل تمایل بالای پروتئین A نوترکیب باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به زنجیره ثابت آنتی‌بادی، این پروتئین بسیار مورد توجه بیوتکنولوژیست‌ها و شرکت‌های بزرگ تولید آنتی‌بادی قرار دارد.

رییس پژوهشکده نانو بیوتکنولوژی پژوهشگاه ابن‌سینا با بیان اینکه هدف این پروژه تهیه ستون‌های کروماتوگرافی تمایلی بر پایه پروتئین A نوترکیب باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است که در کروماتوگرافی جذبی برای جداسازی IgG سرم استفاده می‌شود، تصریح کرد: در این پروژه ابتدا ژن پروتئین A از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس استخراج شد و پس از کلونیگ ژن در پلاسمید بیانی مناسب مقدار زیادی پروتئین A نوترکیب تولید و بعد از مراحل خالص‌سازی بر روی ماتریکس مناسب سفارز B4 فعال شده با سیانوژن بروماید تثبیت شد. این ستون امکان تخلیص ایمونوگلوبولین‌های پلی‌کلونال و منوکلونال با درجه خلوص بالا را به صورت آسان، بسیار سریع و کارآمد با قیمت بسیار ارزانتر از نمونه خارجی و با کارایی مشابه ایجاد می‌کند.

به گفته وی این محصول در فاز آزمایشگاهی تولید شده و در صورت حمایت مالی امکان تولید انبوه آن وجود دارد.

انتهای پیام
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
nazi jooon کشف یک جنس جدید باکتریایی توسط محققان ایرانی بیوتکنولوژی 0

Similar threads

بالا