[مقالات مرمت ] - جایگاه طراحی داخلی در باززنده سازي بناهاي تاریخی

DDDIQ

مدیر ارشد
جایگاه طراحی داخلی در باززنده سازي بناهاي تاریخی

نوشین ضیاشهابی – منا آذرنوش
معمار و کارشناسارشد معماري داخلی - معمار و کارشناسارشد مرمت بنا و بافت هاي تاریخی


چکیده
در یک قرن اخیر، مساله آثار و بناهاي تاریخی و چگونگی برخورد با آنها در امر باززنده سازي و بخشیدن حیات دوباره به آن به عنوان یادگارهاي تاریخی یک مرز و بوم از اهمیت ویژه اي برخوردار بوده است.
از آنجا که براي هر اقدامی جهت باززنده سازي و بهره برداري متفاوت از بنا، ناگزیر به دخالت و ایجاد تغییر در بناي تاریخی می باشیم، طراحی داخلی در یک بناي تاریخی متناسب با عملکرد جدید آن اهمیت پیدا می کند. حال این پرسش مطرح است که؛ جایگاه طراحی داخلی در باززنده سازي بناهاي تاریخی کجاست و چگونه به آن پرداخته می شود؟
بررسی چگونگی برخورد با موضوع، طراحی داخلی در باززنده سازي بناي تاریخی و حفظ ارزشهاي آن، بعد از بیان مقدماتی از مواردي که می بایست مورد توجه قرار گیرند با انتخاب 4 نمونه خارجی و یک نمونه داخلی، انجام خواهد شد. در نهایت آشکار خواهد شد الگو و اساس طراحی خود بناي تاریخی بوده است که تمامی اجزاء با توجه به ارزشهاي اثر تاریخی و اصل حفظ اصالت بنا و قابلیت برگشت پذیري شکل گرفته است. و نکته مهم در ارتباط با جایگاه طراحی داخلی در طرح باززنده سازي بناهاي تاریخی که باید بدان توجه داشت اینست که طراحی داخلی در هر مورد، بر مبناي ویژگی ها و ارزشهاي همان اثر، متناسب با روح بنا صورت گرفته است.


کلید واژه ها
معماري ، معماري داخلی ، بناي تاریخی، مرمت، باززنده سازي، طراحی داخلی، اصالت، ارزشهاي فرهنگی و تاریخی
 

پیوست ها

  • باززنده سازی.pdf
    483.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0
بالا