خواص گیاهان

vahid mahdavi

مدیر بازنشسته
خواص زردآلو


زردآلو منبع غني بتاکاروتن است و براي تقويت بينايي چشم، جلوگيرياز بروز بيماري‌هاي قلبي و آب مرواريد موثر است.



اين ميوه سرشار ازويتامين هاي A ، C و آهن است. مواد مغذي موجود در زردآلو از چشم‌ها و قلب حفاظتمي‌کنند و فيبر موجود در آن برعليه بيماري‌ها مبارزه مي‌کند.



زردآلو منبع غني بتاكاروتن (پيش ساز ويتامين (a است. زردآلوهايي كهرنگ نارنجي تيره دارند، حاوي بتاكاروتن بيشتري هستند. مواد غذايي حاوي بتاكاروتنباعث كاهش خطر بروز بيماري‌هاي قلبي، سكته، آب مرواريد و بعضي سرطان‌ها مي‌شوند.



مقادير بالاي بتاکاروتن و ليکوپن موجود زردآلو باعث مي شود غذايمفيدي براي حفظ سلامتي قلب باشد. اين دو ماده به عنوان آنتي اکسيدان، از اکسيداسيون Ldl- کلسترول و بروز بيماري قلبي جلوگيري مي کنند.



بتاکاروتن دربدن به ويتامين A تبديل مي شود. بنابراين زردآلو منبع غني ويتامين A است که در حفظبينايي چشم موثر است و به عنوان يک آنتي اکسيدان قوي جلوي تخريب سلول‌ها توسطراديکال‌هاي آزاد را مي گيرد. راديکال‌هاي آزاد، عدسي چشم را تخريب و باعث بروز آبمرواريد مي شوند يا اينکه ذخيره خوني چشم‌ها را از بين برده و باعث تخريب بافت چشممي شوند.



زردآلو حاوي فيبرهاي محلول در آب است. مطالعات نشانمي‌دهد مصرف فيبرهاي محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبيعي و كاهش كلسترول خون ميشود. فيبر موجود در زردآلو از بروز يبوست و بيماري‌هاي روده‌اي جلوگيري مي کند.



برگه زردآلو سرشار از پتاسيم است. مصرف مواد غني از پتاسيم باعثتنظيم فشارخون مي شود.



زردآلوي رسيده به علت دارا بودن ويتامين هايگروه B براي درمان بيماري‌هاي عصبي و روحي، بي خوابي، خستگي شديد، گيجي، فراموشي وغيره مفيد است.



ميوه و هسته شيرين زردآلو به علت دارا بودن ويتامين C براي تقويت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگيري از خونريزي لثه مفيد بوده وبهعلت داشتن آهن در خون سازي موثر است.



همچنين اين ميوه تصفيه کنندهخون، باز كننده عروق، رفع كننده بوي بد دهان بوده و تب‌بر است. از سوي ديگر، به علتداشتن کبالت براي کم خوني مفيد بوده، التهاب مفاصل را برطرف و ضد نرمي استخوان است.



زردآلو به علت داشتن مقداري اسيد سالسيليک ، براي درد مفاصل ورماتيسم مفيد است.



خنک و اشتها آور بوده و خوردن آن باعث رفع تشنگيو عطش مي شود. اين ميوه براي رفع يبوست و بواسير مفيد است.



گفتنياست، مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا مي شود و از يبوست جلوگيري مي‌كند. براي مصرفبرگه، ابتدا آن را با آب شسته و به مدت يك روز در آب خيس كنيد. سپس با استفاده ازليموترش هنگام صبح ناشتا برگه خيس خورده را همراه با آب آن ميل کنيد زيرا براي رفعيبوست بسيار مفيد است و حرارت دروني بدن را پايين مي آورد.



اززياده روي در مصرف زردآلو خودداري کنيد، زيرا مصرف زياد آن در هضم مواد غذايي ايجاداختلال کرده و دچار اسهال مي شويد اما برگه زردآلو براي قطع اسهال مفيد است. افراديکه ناراحتي کبدي دارند، بايد از زياد خوردن زردآلو پرهيز کنند.



هسته تلخ زردآلو مواد سمي به نام اسيد سيانيدريک و اسيد پروسيکدارد. لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است. مصرف زياد زردآلو باعث ايجاد لک‌هايسفيد پوستي مي شود.



زردآلو از نظر طب قديم ايران سرد و تر است، لذابراي سرد مزاجان مضر است.



اگر زردآلو را همراه با هسته شيرين آنبخوريد، دچار نفخ معده نخواهيد شد. كسانى كه دچار سوزش يا نفخ معده هستند، از مصرفزياد زردآلو پرهيز كنند. زردآلو به طور کلي ديرهضم و نفاخ است. بنابراين اشخاص مسنو کودکان بايد از خوردن زياد آن پرهيز کنند .



زردآلو را هميشه قبلاز غذا بخوريد و هسته‌اش را نيز همراه آن مصرف کنيد، زيرا هسته شيرين زردآلو ضد نفخبوده و هضم آن را آسان مي سازد.



اين ميوه را هنگام ناشتا وبا معدهخالي نخوريد، زيرا سبب دل پيچه مى شود. زردآلوي کال و نرسيده ديرهضم و نفاخ است. همچنين ترشح اسيد معده را افزايش مي دهد و باعث ترش کردن معده مي شود.



هرگز زردآلو را بعد از غذاهاي سنگين نخوريد. بعد از خوردن زردآلوآب سرد ننوشيد يا با آب سرد استحمام نکنيد، زيرا باعث ايجاد گاز و نفخ در معده ميشود.اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگيني و نفخ معده شديد، فوراً مقداري زيره را دمکرده و ميل نماييد يا مقداري عرق زيره يا عرق نعنا بخوريد.



روغنهسته براي نرم کردن پوست مفيد است. روغن هسته اگر تلخ باشد، کرم معده و روده را ازبين مي برد. روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بين برده و سنگ مثانه را خرد مي کند.



همچنين براي تسکين درد گوش، چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را درگوش بچکانيد
 

vahid mahdavi

مدیر بازنشسته
خواص گیاهان

خواص پوست سیب بیشتر است یا خود سیب؟

ميوه ها انواع و اقسام فراواني دارند كه از ميان آنها، برخي داراي مزيت هاي بيشتري از نظر مواد حياتي و خواص غذايي هستند كه سيب نيز از اين نوع ميوه هاست. سيب، داراي فوايد فراواني است. از امام صادق(ع) روايت شده كه بهتر از سيب، تب بري نداريم.خوردن يك سيب در روز، هميشه ما را از دكتر بي نياز مي كند. سيب داراي آهن، آب، پروتئين، چربي، كلسيم، مس، فسفر و يد است كه يد آن براي تقويت غدد مفيد است. اين ميوه همچنين داراي ويتامين A، B، C، B2 ، E و نيكوتيل است.سيب مسواك طبيعي دندان است، دندانها راسالم و دهان را ضدعفوني مي كند. كساني كه از بوي بد دهان رنج مي برند، مي توانند باسيب آن را برطرف كنند.
سيب تقويت كننده فكر است. ترشي سيب،ترشح غدد، بويژه بزاق را زياد مي كند.پوست سيب ۵ برابر سيب ويتامين دارد.آب سيب اطفال و شيرخواران را صبور مي كند. سيب مقوي قلب، پاك كننده معده، تصفيه كننده خون و ياري دهنده ريه است. سيب داراي خاصيت ضدعفوني كننده بوده و اثر ضدعفوني كننده سيب كال از رسيده آن بيشتر استنمك طعام سيب از همه ميوه ها كمتر است و براي مبتلايان به اوره مفيد است. سيب سنگ كيسه صفرا و كليه ها را حل مي كند. براي بيماران كبدي نيز مفيد است. اسهال را به خوبي معالجه مي كند، براي مبارزه با دل به هم زدگي، پيچش دل و استفراغ، كوه گرفتگي، دريازدگي و هوازدگي و همچنين براي زنهاي باردار بسيار اثر مطلوب دارد.سيب در معالجه مرض چاقي مؤثر است. سيب براي مبتلايانبه بيماري مفاصل نيز تجويز مي شود. خاصيت خنثي سازي سم دارد و براي مجاري ادرار وسينه درد نافع است. همچنين از پخته آن براي هضم غذا و از بين بردن سوءهاضمه مي تواناستفاده كرد.
 

vahid mahdavi

مدیر بازنشسته
معرفی گیاه

معرفی گیاه

خواص آب هندوانه

يك ليوان آب هندوانه ‌‌٢٠ درصد نياز روزانه به ويتامين C را تامين مي‌كند

هندوانه برطرف كننده التهاب و عطش، سازنده و رقيق كننده خون و به

خاطر دارابودن سلولز زياد دير هضم و نفاخ است. به گزارش ايسنا هندوانه

منبع غني ويتامين A) به شكل بتاكاروتن ) و ويتامين C است. اين ميوه

پرفايده التهاباتي را كه دربيماريهايي نظير آسم، تصلب شرائين، سرطان

روده و التهاب مفاصل وجود دارد، از بينمي‌برد. همچنين منبع خيلي خوبي

از آنتي اكسيدان كاروتنوئيدي بنام ليكوپن است. ليكوپن يك رنگدانه شيميايي

است كه باعث ايجاد رنگ قرمز در هندوانه مي‌شود و اثراتضد اكسيداني

قوي دارد. اين آنتي اكسيدان به تمامي نقاط بدن رفته و راديكال‌هاي آزادرا

خنثي مي‌كند. راديكالهاي آزاد مولكولهايي هستند كه باعث تخريب بسياري از

بافت‌هاي بدن مي‌شوند. از جمله اثرات تخريبي راديكالهاي آزاد در بدن

مي‌توان به اينموارد اشاره كرد:

1- باعث اكسيده شدن كلسترول مي‌شوند، در نتيجه كلسترول به ديواره

رگهاي خوني مي‌چسبد و مي‌تواند باعث بروز حملات قلبي و سكته شود.

2- باعث انقباض وبسته شدن راههاي تنفسي و در نتيجه تشديد حملات آسم

مي‌شوند

3- باعث افزايشالتهابات ناشي از استئوآرتريت1 و آرتريت روماتوئيد

2 مي‌شوند، در نتيجه تخريب مفاصلرا در اين شرايط بيشتر مي كنند.

4- باعث آسيب سلولهاي ديواره روده و تبديل آنها بهسلولهاي سرطاني

مي‌شوند. خوشبختانه ويتامين C و بتا كاروتن بعنوان آنتي اكسيدان هايقوي

( كه هر دو در هندوانه به مقدار فراوان وجود دارند)، راديكال هاي آزاد را

بهدام انداخته و از اثرات مخرب آنها در بدن جلوگيري مي كنند. يك ليوان

آب هندوانه 20درصد نياز روزانه به ويتامين C و 14 درصد نياز روزانه

به ويتامين A را تامين مي‌كند. اين ميوه به دليل دارا بودن ويتامين‌هاي (آ) و

(ث)، براي افراد گرم مزاج بسيار مفيد است؛ معده را تقويت كرده و به

كساني كه ناراحتي معده دارند، مصرف آب آنتوصيه مي‌شود. خوردن

هندوانه در ناشتا مناسب نيست و بهتر است كه بعد از غذا ميلشود. مغز تخم

هندوانه از بين برنده كرمهاي موجود در معده و روده بوده و پوست سفيد

هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار مؤثر است. هندوانه با 92 درصد آب

براي كليه مفيداست. پزشكان قديم از جمله ابن‌سينا براي بيماريهاي كليه

خوردن هندوانه را تجويزمي‌كردند
 

vahid mahdavi

مدیر بازنشسته
معرفی گیاه

معرفی گیاه

مغذي‌ترين ميوه‌ها و سبزيجات كدامند؟




طبق آخرين گزارشهاي ارايه شده از سوي سازمان كشاورزيآمريكا،



فهرست‌هاي زير نشان مي‌دهد كه كدام از ميوه‌ها و سبزيجات بهترين منابع



خوراكي حاوي ويتامين A (كاروتنوئيدها)، ويتامين C، فوليت و پتاسيم و به



عبارتي جزوبهترين مواد مغذي هستند.

به نقل از منابع اينترنتي، منابع سرشار از ويتامين A به 4 دسته تقسيم



مي‌شوند. دسته اول سبزيجات نارنجي رنگ مانند هويج، سيب‌زمينيشيرين



و كدو تنبل هستند.

دسته دوم سبزيجات داراي برگ سبز تيره از جملهاسفناج و برگ شلغم



مي‌باشند. گروه بعدي ميوه‌هاي نارنجي رنگ از قبيل انبه، طالبي و



زردآلوست و در نهايت در گروه چهارم گوجه فرنگي‌ها جاي مي‌گيرند. منابع



سرشار ازويتامين C نيز شامل 3 گروه هستند. گروه نخست مركبات، آب



ميوه‌ها، كيوي، توت فرنگي وطالبي هستند. دسته دوم عبارت از گل كلم،



فلفل، گوجه فرنگي، كلم قرمز و سيب زمينيمي‌باشد



و دسته سوم را نيز گياهان سبز برگدار مانند برگ شلغم، كاهو و اسفناج



تشكيلمي‌دهند. دسته سوم منابع سرشار از فوليت هستند كه به 4 گروه تقسيم



مي‌شوند. اينگروه‌ها شامل نخودها و دانه‌هاي خشك پخته شده و بادام زميني



در گروه اول، مركبات وآب پرتقال در گروه دوم، سبزيجات داراي برگ



سبز تيره مانند اسفناج و گياه خردل سبز وكاهو در گروه سوم



و بالاخره نخودها و دانه‌هاي سبز در گروه چهارم هستند. دسته آخرنيز مواد



غذايي سرشار از پتاسيم مي‌باشند. سبزيجات سرشار از پتاسيم شامل سيب



زمينيسفيد يا سيب زميني شيرين تنوري، سبزي‌هاي پخته مانند اسفناج و



كدوي نارنجي زمستانيدر گروه اول، موز، بارلنگ، ميوه‌هاي خشك از



قبيل زردآلو و آلوخشك و آب پرتقال درگروه دوم و دانه‌هاي خشك پخته



مانند نخود تنوري و عدس در گروه سوم اين تقسيم بنديقرار مي‌گيرند.
 
بالا