۶ طرز تهیه چای زنجبیل برای لاغری، سرماخوردگی، قاعدگی و …
آیا تا به حال طعم چای زنجبیل را چشیدهاید؟ چای زنجبیل یکی از خوش عطرترین و مفیدترین انواع دمنوشهای گیاهی است که میتواند به افزایش سوخت و ساز بدن، درمان سرماخوردگی و همچنین کاهش التهاب در بدن کمک کند. معمولاً برای طرز تهیه چای زنجبیل از روشهای مختلفی استفاده میشود.
طرز تهیه چای زنجبیل و زردچوبه
مدت زمان آماده سازی: ۵ دقیقه
مدت زمان دم کشیدن چای زنجبیل و زردچوبه: ۱۵ دقیقه
کالری هر فنجان چای زنجبیل و زردچوبه: ۹ کالری
مواد لازم برای تهیه چای زنجبیل و زردچوبه
- زنجبیل تازه خرد شده: ۲/۵ قاشق غذاخوری
- آب: ۲/۵ لیوان فرانسوی دستهدار
- چوب دارچین: ۱ عدد
- زردچوبه تازه خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
- پوست پرتقال (اختیاری): به مقدار لازم
- دانه رازیانه (اختیاری): ۱ قاشق چایخوری
- عسل: به مقدار لازم
- لیموترش: یک برش نازک
مراحل طرز تهیه چای زنجبیل و زردچوبه
چای زنجبیل و زردچوبه یکی از مفیدترین انواع دمنوشهای گیاهی است که به دلیل داشتن آنتیاکسیدان فراوان، برای سلامت بدن و جلوگیری از سرماخوردگی تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه چای زنجبیل و زردچوبه آشنا شوید.
مرحله اول؛ جوشاندن مواد چای زنجبیل
در اولین مرحله از طرز تهیه چای زنجبیل و زردچوبه باید تکههای زنجبیل تازه و خرد شده، پودر زردچوبه، دانه رازیانه، چوب دارچین و پوست پرتقال را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. سپس شعله گاز را روشن کنید و اجازه دهید چای زنجبیل با شعله متوسط برای ۷ تا ۱۲ دقیقه بجوشد.
مرحله دوم؛ صاف کردن و سرو کردن چای زنجبیل
بعد از جوشاندن مواد چای زنجبیل و زردچوبه باید یک توری روی قوری قرار دهید و چای را داخل قوری خالی کنید. سپس به مقدار مورد نیاز از چای را در فنجان بریزید و آن را با عسل شیرین کنید. در نهایت یک برش لیمو ترش تازه در فنجان بریزید و چای را میل کنید.
طرز تهیه چای زنجبیل با لیمو برای سرماخوردگی
مدت زمان آماده سازی: ۵ دقیقه
مدت زمان دم کشیدن چای زنجبیل: ۲۰ دقیقه
کالری هر فنجان چای زنجبیل با لیمو: ۴۲ کالری
مواد لازم برای طرز تهیه چای زنجبیل برای سرماخوردگی
- زنجبیل تازه خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
- آب: ۴ لیوان فرانسوی دستهدار
- آب لیموترش تازه: ۱ قاشق غذاخوری
- عسل: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
مراحل چای زنجبیل با لیمو برای سرماخوردگی
ترکیب زنجبیل تازه، لیمو ترش و عسل طبیعی یک معجون بینظیر برای درمان سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن است که میتواند به درمان گلودرد و درمان خانگی سرماخوردگی نیز کمک کند. در ادامه این بخش میتوانید با مراحل چای زنجبیل با لیمو برای سرماخوردگی آشنا شوید.
مرحله اول؛ خرد کردن زنجبیل
در اولین مرحله از طرز تهیه چای زنجبیل با لیمو ترش باید زنجبیل را بشویید و سپس پوست آن را به آرامی با یک چاقوی تیز جدا کنید. سپس آن را به قطعات نسبتاً کوچک تقسیم کنید. این کار موجب خوشطعمتر شدن چای زنجبیل میشود.
مرحله دوم؛ جوشاندن زنجبیل در آب
بعد از خرد کردن زنجبیلها در این مرحله از درست کردن چای زنجبیل با لیمو برای سرماخوردگی باید زنجبیلها را داخل یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. اجازه دهید زنجبیل برای ۱۰ دقیقه در آب بجوشد. اگر دوست دارید طعم زنجبیل در چای شما تندتر باشد، میتوانید زنجبیل را برای ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید.
مرحله سوم؛ صاف کردن چای زنجبیل
بعد از جوشاندن زنجبیل باید شعله گاز را خاموش کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید. سپس چای را از صافی رد کنید. مقداری آب لیمو ترش تازه و عسل به چای اضافه کنید و آن را در لیوان مورد نظرتان بریزید و میل کنید.
طرز تهیه چای زنجبیل خشک شده با چای سیاه
مدت زمان آماده سازی: ۵ دقیقه
مدت زمان دم کشیدن چای زنجبیل: ۱۵ دقیقه
مواد لازم برای تهیه چای سیاه با زنجبیل
- زنجبیل خشک شده: ۱ قاشق چایخوری
- چای سیاه: ۲ قاشق غذاخوری
- آب: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه چای زنجبیل با چای سیاه
اگر طعم چای زنجبیل را به تنهایی دوست ندارید، میتوانید با اضافه کردن مقداری زنجبیل خشک شده یا تازه به چای سیاه، یک دمنوش زنجبیل فوقالعاده خوشطعم آماده کنید. در ادامه میتوانید با طرز تهیه چای زنجبیل خشک شده با چای سیاه آشنا شوید.
مرحله اول؛ آماده کردن مواد چای زنجبیل
برای تهیه چای زنجبیل خشک شده با چای سیاه باید ۲ قاشق غذاخوری چای سیاه را با ۱ قاشق چایخوری زنجبیل داخل قوری بریزید. سپس قوری را با آب جوش پر کنید و برای حدود ۱۵ دقیقه روی بخار کتری قرار دهید تا چای آماده شود.
مرحله دوم؛ سرو کردن دمنوش زنجبیل و چای سیاه
بعد از این که این دمنوش زنجبیل دم کشید و آماده شد، آن را درون فنجان مورد نظرتان بریزید. در صورت تمایل میتوانید یک ورق لیموترش تازه و مقداری عسل به چای اضافه کنید و آن را میل کنید.
طرز تهیه چای زنجبیل برای لاغری
مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه
مدت زمان دم کشیدن چای زنجبیل برای لاغری: ۲۰ دقیقه
مواد لازم برای طرز تهیه چای زنجبیل رنده شده برای لاغری
- ریشه زنجبیل تازه: ۲ تکه
- آب: ۲۵۰ میلیلیتر
- چوب دارچین: ۲ تکه
- آب لیموترش تازه: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه چای زنجبیل برای لاغری
مطالعات نشان میدهد که مصرف چای زنجبیل میتواند به افزایش متابولیسم و کاهش وزن بدن کمک زیادی کند. برای تهیه دمنوش لاغری زنجبیل باید از زنجبیل رنده شده با مقداری آب لیمو ترش و دارچین استفاده کنید. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه چای زنجبیل برای لاغری آشنا شوید.
مرحله اول؛ آماده کردن زنجبیل
در اولین مرحله از تهیه چای زنجبیل برای لاغری باید زنجبیلها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس زنجبیل را رنده کنید و برای تهیه چای کنار بگذارید.
مرحله دوم؛ جوشاندن چای
در این مرحله از طرز تهیه چای زنجبیل برای لاغری باید یک قابلمه را پز از آب کنید. سپس زنجبیل زنده شده و چوب دارچین را به آن اضافه کنید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش بیاید.
مرحله سوم؛ سرو کردن دمنوش زنجبیل لاغری
برای آماده شدن چای حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش زنجبیل به خوبی دم بکشد. سپس آن را از صافی رد کنید و درون لیوان بریزید و همراه با مقداری آب لیمو ترش تازه و کمی عسل میل کنید.
طرز تهیه چای زنجبیل با شیر
برای درست کردن چای زنجبیل با شیر باید مقداری زنجبیل تازه یا خشک یا پودر زنجبیل را با شیر ترکیب کنید و بجوشانید. سپس کمی پودر دارچین و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش نمایید. میتوانید این چای خوشطعم را با کمی عسل را شکر شیرین کنید و میل نمایید.
طرز تهیه چای زنجبیل با چای سبز
برای لاغری و کاهش وزن میتوانید زنجبیل را همراه با چای سبز دم کنید و میل نمایید. روش تهیه چای زنجبیل با چای سبز شبیه روش درست کردن چای زنجبیل با چای سیاه است.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه چای زنجبیل
*در طرز تهیه چای زنجبیل و زردچوبه بهتر است از تکههای زنجبیل تازه استفاده کنید، در غیر این صورت میتوانید از مقداری پودر زنجبیل برای تهیه این چای استفاده کنید.
*میتوانید چای زنجبیل را تا ۱ هفته در یخچال نگه دارید و آن را هر زمان که دوست دارید میل کنید.
*اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، بهتر است چای زنجبیل را بدون عسل و هیچ نوع شیرین کننده دیگری میل کنید.
*قبل از آماده کردن چای زنجبیل با زنجبیل تازه بهتر است پوست آن را جدا کنید، این کار موجب میشود تا طعم چای بیشتر شود. در صورتی که پوست زنجبیل را جدا نمیکنید، حتماً آن را با سیم بشویید تا آلودگیهای سطح زنجبیل تمیز شود.
*در صورت تمایل میتوانید در طرز تهیه چای زنجبیل و زردچوبه از مقداری فلفل سیاه نیز استفاده کنید.
*برای لاغری بهتر است چای زنجبیل را ۱۵ دقیقه قبل از صرف غذا میل کنید.
*به منظور تهیه چای زنجبیل و نعنا میتوانید یک تکه زنجبیل را با چند برگ نعنا تازه در آب جوش بریزید و برای چند دقیقه بجوشانید و بعد از صاف کردن میل کنید.
*به یاد داشته باشید که مصرف زیاد چای زنجبیل مضر است و میتوانید عوارضی را به دنبال داشته باشد. از مهمترین مضرات چای زنجبیل میتوان به اختلال در خواب، سوزش معده، نفخ معده، کاهش قند خون و گرمی بیش از حد بدن اشاره کرد.
*چای زنجبیل یک دمنوش قاعدهآور است و از همین رو خانمهای باردار باید با احتیاط آن را مصرف کنند.
سوالات متداول
چای زنجبیل برای چی خوبه؟
چای زنجبیل دارای خواص ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی است و برای درمان سرماخوردگی، آنفولانزا، رفع درد و حالت تهوع بسیار مفید است. مصرف این چای به تنظیم فشارخون، کلسترول و دیابت کمک میکند و نقش مؤثری بر پیشگیری و درمان بیماریهایی مثل سرطان، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون دارد.
بهترین روش برای تندتر شدن طعم چای زنجبیل چیست؟
برای تند شدن طعم چای زنجبیل خانگی میتوانید زنجبیل را برای مدت زمان بیشتری بجوشانید و یا از تکههای بیشتری از زنجبیل استفاده کنید. هر چقدر چای زنجبیل بیشتر بجوشد، طعم چای شما تندتر خواهد شد.
مقدار مصرف مجاز چای زنجبیل در روز چقدر است؟
بهتر است در طول روز بیشتر از ۱ تا ۲ فنجان از چای زنجبیل استفاده نکنید.