انجام محاسبات رگرسیون با نرم افزار اکسل

amin.shabani

عضو جدید
رگرسیون گیری در مهندسی شیمی در مثلا دروسی مانند آز مکانیک سیالات کاربرد دارد
حال ما به آموزش ان با نرم افزار اکسل می پردازیم:
در رگرسیون ما بدنبال رابطه ای بین متغیر وابسته و متغیرهای مستقل هستیم ،این رابطه ممکن است از نوع خطی یا غیر خطی باشد.تابعی که ارتباط بین متغیرهای مستقل ووابسته ر بیان میکند به تابع رگرسیون موسوم است.

شروع کار:

برای انجام رگرسیون بوسیله اکسل ابتدا ، داده های متغیر مستقل را در یک ستون و در سمت راست آن ستون داده های متغیر وابسته را وارد میکنیم ،داده ها را انتخاب کرده و

سپس از منوی insert chart ،چارت از نوع scatter را انتخاب میکنیم ، وچارت مورد نظر را رسم میکنیم.

در نمودار اگر بر روی نقاط کلیک کنیم به شکلی که کلیه نقاط درون نمودار انتخاب شوند ،با کلیک راست کردن در این حالت گزینه add trendline را انتخاب میکنیم تا پنجره format trendline ظاهر شود ،

1) در این پنجره در ابتدا در قسمت trend/regression type نوع رگرسیون را انتخاب کنبد ،

Exponential : رگرسیونی است که در تابع تخمین رگرسیون از یک تابع e[SUP]x[/SUP] استفاده شده است.

Linear: رگرسیون خطی (مدلی است که بیشتر در مطالب درسی آموزش داده میشود )

Logarithmic: رگرسیونی است که در تابع تخمین رگرسیون از یک تابع log x استفاده شده است


Polynomial: رگرسیونی است که در تابع تخمین رگرسیون از یک تابع چند جمله ای درجه n ام x استفاده شده است.که n را در گزینه period وارد نمایید.

Power: رگرسیونی است که در تابع تخمین رگرسیون از یک تابع توانی x استفاده شده است.

Moving average: این گزینه متفاوت با بقیه گزینه هاست ،برای محاسبه سری های زمانی و متغیرهایی که سری زمانی هستند از این گزینه استفاده می شود.

2) یکی از کاربردهای رگرسیون پیش بینی است ، به وسیله اکسل ما میتوانیم با توجه به یک روند گذشته و یا آینده آن روند را پیش بینی نماییم. در پنجره forecast با انتخاب forward آینده وگزینه Backward گذشته را پیش بینی میکنیم.

3) در نهایت هم برای دیدن فرمول رگرسیون علاوه بر نمودار آن گزینه display equation on chart را انتخاب نمایید وdisplay r-squared value on chart میزان تطبیق نمودار پیش بینی را با اطلاعات واقعی نشان میدهد.


امیدوارم برای شما دوستان عزیز مفید واقع شده باشد
 
بالا