آزمايش ديگ مارست برای آزمایشگاه ترمودینامیک
[SUP]آزمايش ديگ مارست[/SUP]
[SUP]آزمايش ديگ مارست[/SUP]
[SUP]هدف :[/SUP][SUP]تعیین رابطه بین فشار و درجه حرارت بخار آب اشباع که در حالت تعادل آب در فاصله 0-10 بار همچنین محاسبه مقادیر اندازه گیری شبی SAT با مقادیر محاسبه شده به کمک معلومات جدول بخار آب اشباع[/SUP][SUP]تئوری:[/SUP][SUP]اگر انرژی به آب اضافه بشود افزایش فعالیت ملوکلها سبب می شود تعدادی از آنها سطح مایع را ترک کنند و این عمل تارسیدن به یک تعادل ادامه پیدا می کند و این تعادل بستگی به فشار ماده خالص در مجاورت با آب دارد هرچه فشار کمتر باشد ملکولها راحتر سطح مایع را ترک کرده و انرژی کمتری برای رسیدن به تعادل نیاز دارند .[/SUP][SUP] روش انجام آزمایش[/SUP][SUP]دیگر را از اب پر کرده تا ارتفاع آب به شیر کنترل ارتفاع رسیده و شروع به بخار شدن کند . هیتر را روشن می کنیم و صبر کرده تا بخار آزادانه از شیر خارج شده این بدین معنی است که تقریبا هوای داخل دیگ تخلیه شده است حال شیر را بسته و عمل حرارت دادن را تا فشار نسبی 7 بار ادامه می دهیم و برای مقادیر مختلف فشار دیگ را در حالی که دیگ گرم می شود مقادیر درجه حرارت را یادداشت کنید .[/SUP][SUP]محاسبات :[/SUP][SUP]در این آژمایش باید از فشار مطلق استفاده کنیم . برای یک ماده خالص که به صورت یک مخلوط از دو فاز موجود می باشد رابطه کلاپرون فشار حرارت و انبساط را مرتبط می کند .[/SUP]
[SUP]از روی منحنی درجه حرارت و فشار شیب منحنی را در تعدادی از نقاط بدست آورده وبرای مقادیر فشار مقدار T*vg/hfg را محاسبه نمایید . و دو مقدار dT/dp مقدار تجربی و محاسبه شده را در جهت فشار مطلق ریسم می کنیم[/SUP]
[SUP]حجم مخصوص آب V[SUB]f[/SUB]=[/SUP]
[SUP]حجم مخصوص بخار V[SUB]g[/SUB]=[/SUP]
[SUP]آنتالپی آب H[SUB]f[/SUB]=[/SUP]
[SUP]آنتالپی آب H[SUB]g[/SUB]=[/SUP]
[SUP]حرارت نهایی تبخیرH[SUB]fg[/SUB]=[/SUP]
[SUP]از روی منحنی درجه حرارت و فشار شیب منحنی را در تعدادی از نقاط بدست آورده وبرای مقادیر فشار مقدار T*vg/hfg را محاسبه نمایید . و دو مقدار dT/dp مقدار تجربی و محاسبه شده را در جهت فشار مطلق ریسم می کنیم[/SUP]
[SUP]شیب محاسبه شده[/SUP] [SUP]T *Vg/hfg[/SUP] | [SUP]شیب اندازه گیری شده[/SUP][SUP]dT/dp[/SUP] | [SUP]دمای بخار[/SUP] | [SUP]فشار نسبی[/SUP] [SUP]bar[/SUP] |