آزمايش ديگ مارست

iman.ka

عضو جدید
آزمايش ديگ مارست برای آزمایشگاه ترمودینامیک


[SUP]آزمايش ديگ مارست[/SUP]

[SUP]هدف :[/SUP][SUP]تعیین رابطه بین فشار و درجه حرارت بخار آب اشباع که در حالت تعادل آب در فاصله 0-10 بار همچنین محاسبه مقادیر اندازه گیری شبی SAT با مقادیر محاسبه شده به کمک معلومات جدول بخار آب اشباع[/SUP][SUP]تئوری:[/SUP][SUP]اگر انرژی به آب اضافه بشود افزایش فعالیت ملوکلها سبب می شود تعدادی از آنها سطح مایع را ترک کنند و این عمل تارسیدن به یک تعادل ادامه پیدا می کند و این تعادل بستگی به فشار ماده خالص در مجاورت با آب دارد هرچه فشار کمتر باشد ملکولها راحتر سطح مایع را ترک کرده و انرژی کمتری برای رسیدن به تعادل نیاز دارند .[/SUP][SUP] روش انجام آزمایش[/SUP][SUP]دیگر را از اب پر کرده تا ارتفاع آب به شیر کنترل ارتفاع رسیده و شروع به بخار شدن کند . هیتر را روشن می کنیم و صبر کرده تا بخار آزادانه از شیر خارج شده این بدین معنی است که تقریبا هوای داخل دیگ تخلیه شده است حال شیر را بسته و عمل حرارت دادن را تا فشار نسبی 7 بار ادامه می دهیم و برای مقادیر مختلف فشار دیگ را در حالی که دیگ گرم می شود مقادیر درجه حرارت را یادداشت کنید .[/SUP][SUP]محاسبات :[/SUP][SUP]در این آژمایش باید از فشار مطلق استفاده کنیم . برای یک ماده خالص که به صورت یک مخلوط از دو فاز موجود می باشد رابطه کلاپرون فشار حرارت و انبساط را مرتبط می کند .[/SUP]
[SUP]حجم مخصوص آب V[SUB]f[/SUB]=[/SUP]

[SUP]حجم مخصوص بخار V[SUB]g[/SUB]=[/SUP]​

[SUP]آنتالپی آب H[SUB]f[/SUB]=[/SUP]​

[SUP]آنتالپی آب H[SUB]g[/SUB]=[/SUP]​

[SUP]حرارت نهایی تبخیرH[SUB]fg[/SUB]=[/SUP]​

[SUP]از روی منحنی درجه حرارت و فشار شیب منحنی را در تعدادی از نقاط بدست آورده وبرای مقادیر فشار مقدار T*vg/hfg را محاسبه نمایید . و دو مقدار dT/dp مقدار تجربی و محاسبه شده را در جهت فشار مطلق ریسم می کنیم[/SUP]
[SUP]شیب محاسبه شده[/SUP]
[SUP]T *Vg/hfg[/SUP]
[SUP]شیب اندازه گیری شده[/SUP][SUP]dT/dp[/SUP]
[SUP]دمای بخار[/SUP]
[SUP]فشار نسبی[/SUP]

[SUP]bar[/SUP]

[SUP]معدل[/SUP]
[SUP]کاهش فشار[/SUP]
[SUP]افزایش فشار[/SUP]
[SUP]0.086[/SUP]
[SUP]1.4173[/SUP]
[SUP]106.25[/SUP]
[SUP]112.5[/SUP]
[SUP]100[/SUP]
[SUP]0[/SUP]
[SUP]1[/SUP]
[SUP]0.07472[/SUP]
[SUP]0.07473[/SUP]
[SUP]116.25[/SUP]
[SUP]127.7[/SUP]
[SUP]105[/SUP]
[SUP]1[/SUP]
[SUP]2[/SUP]
[SUP]0.04834[/SUP]
[SUP]0.04836[/SUP]
[SUP]130[/SUP]
[SUP]140[/SUP]
[SUP]120[/SUP]
[SUP]2[/SUP]
[SUP]3[/SUP]
[SUP]0.03753[/SUP]
[SUP]0.03739[/SUP]
[SUP]133.75[/SUP]
[SUP]147.5[/SUP]
[SUP]130[/SUP]
[SUP]3[/SUP]
[SUP]4[/SUP]
[SUP]0.0311[/SUP]
[SUP]0.03112[/SUP]
[SUP]147.5[/SUP]
[SUP]155[/SUP]
[SUP]140[/SUP]
[SUP]4[/SUP]
[SUP]5[/SUP]
[SUP]0.0269[/SUP]
[SUP]0.027[/SUP]
[SUP]153.75[/SUP]
[SUP]160[/SUP]
[SUP]147.5[/SUP]
[SUP]5[/SUP]
[SUP]6[/SUP]
[SUP]0.024[/SUP]
[SUP]0.024[/SUP]
[SUP]155[/SUP]
[SUP]160[/SUP]
[SUP]150[/SUP]
[SUP]6[/SUP]
[SUP]7[/SUP]
[SUP]0.02177[/SUP]
[SUP]0.02178[/SUP]
[SUP]155[/SUP]
[SUP]155[/SUP]
[SUP]155[/SUP]
[SUP]7[/SUP]
[SUP]8[/SUP]


[SUP]دلیل تخلیه هوا قبل از شروع آزمایش[/SUP]


  • [SUP]فشار اندازه گیری شدن بر حسب بخار خالص می باشد[/SUP]
  • [SUP]چون بر اثر انرژی گرمایی ملکولهای زیادی سطح مایع را ترک می کنند و تا رسیدن به یک تعادل ادامه دارد و به فشار ماده در مجاورت با آب بستگی دارد هر چه فشار سطح کمتر باشد مولکولهای راحتر سطح مایع را ترک و انرژی کمتری برای رسیدن به حالت تعادل یا درجه حرارت اشباع نیاز دارد .[/SUP]

[SUP]منابع احتمالی خطا[/SUP][SUP]محکم نبودن درب ورودی آب و یا خرا ب بودن و شیر تخلیه است و دیگر اینکه جایگاه ترمومتر اگر خشک نباشد می تواند دما را با خطا اندازه گیری کند[/SUP]

 

Similar threads

بالا